So today we we're assigned a question from the textbook again and I was assigned, to do #16. If I did anything wrong please tell me. Also, if you don't understand the way I explained it, just tell me and I'll be glad to help you (:

16) Boris has 2 1/2 times as much cash as Anna.

Charlie has 3/4 as much cash as Anna.

Anna has $25.60 in cash.

Anna has $25.60 in cash.

a) How much cash do the three people have altogether?

Boris: Since he has 2 1/2 times as much as Anna, I'm gonna find what half of $25.60 is, then add with whatever 2 x $25.60 is. I;m multiplying by because 25.60 equals to 1 in this case, so if I multiply that by 2, I would get 2. Then half of 25.60 equals to 1/2 and if I add them together, it would equal to 2 1/2.

$25.60 x 2 = $51.20

$25.60 ÷ 2 = $12.80

$51.20 + $12.80 = $64.00

Boris has $64.00

Charlie: Since Charlie has 3/4 times as much as Anna, I'm gonna find what three quarters of $25.60 is by dividing it by 4, then multiplying the answer to that by 3. I'm dividing by 4 because i want to know what one quarter of 25.60 is. Then when I have 1/4 of 25.60, I can multiply that by 3, to get 3/4.

$25.60 ÷ 4 = $6.40

$6.40 x 3 = $19.20

Charlie has $19.20

$25.60 + $64 + $19.20 = $108.80

The three people had $108.80, altogether

b)How much more cash does Boris have than Charlie?

Well since Boris has $64, and Charlie has $19.20, all you have to do is subtract 19.20 from 64.

$64 - $19.20 = $44.80

Boris has $44.80 more cash than Charlie.

COMMENT and tell me if I got anything wrong or if you don't understand.

Oh, and I'm sorry if it's really plain, I still don't know why my colours wont show up ):

## No comments:

## Post a Comment